22.5.2020 toimialan päivitetty COVID-19 tiedote

22.5.2020 toimialan päivitetty COVID-19 tiedote

Koronavirusepidemian leviämisen ja viranomaisten päätösten takia golfin toimialajärjestöt (FGMA, PGA, SGK ja SGL) ovat päivittäneet ohjeistusta golfyhteisöille ja pelaajille 22.5.2020. Golfliitto on myös tehnyt omaa toimintaansa koskevia päätöksiä.

Muurame Golfissa otetaan ohjeen päivityksen mukaisesti mm. bunkkeriharavat ja pallopesurit käyttöön pe 22.5. alkaen. Penkit, roskakorit ja muu kentän oheisvarustus otetaan käyttöön asteittain 25.5.2020 alkaen. 

Ohjeistus on luettavissa kokonaisuudessaaan täällä: https://golf.fi/covid-19/toimialan-yhteinen-tiedote-covid-19-22-5-2020-ja-ukk-22-5-2020/


Poikkeusolot Suomessa jatkuvat edelleen ja Suomen hallituksen aiemmin asettamat rajoitustoimet koronavirustartuntojen leviämisenhidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi jatkuvat. Valtioneuvoston mukaan, kokoontumisrajoituksia on tarpeen edelleen asettaa. Valtioneuvosto lieventää julkisen kokoontumisen henkilömäärärajoitusta nykyisestä 10 henkilöstä 50 henkilöön 1.6. alkaen toistaiseksi.

Myös yli 50 henkilön, mutta korkeintaan 500 henkilön yleisötilaisuuksia sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa saa järjestää, jos turvallisuus voidaan varmistaa asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen avulla.

Toivomme ja odotamme golfareilta ja golfyhteisöiltä vastuullisuutta yhteisen hyvinvoinnin turvaamisessa. Suosittelemme seuraamaan ja noudattamaan viranomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) viestintää ja ohjeistusta.

  • kaikenlaista lähikontaktointia muihin henkilöihin ja ihmisjoukkojen syntymistä tulee välttää.
  • sosiaalinen etäisyys kaikessa tekemisessä on noin kaksi metriä.
  • mahdollistetaan käsidesin käyttö koko golfkentän alueella.
  • peliryhmäkokoa päätettäessä tulee ottaa huomioon, miten pelaaminen voidaan järjestää vastuullisesti. Huomioon tulee ottaa myös muu pelaamiseen liittyvä ohjeistus ja varmistaa pelaajien sekä työntekijöiden terveyden suojaaminen.
  • turhaa oleskelua golfkentän alueella sekä golfkentän yhteydessä olevissa muissa tiloissa tulee välttää. Koko ajan pidetään kaikkiin henkilöihin sosiaalinen turvaetäisyys eli vähintään kaksi metriä ja muistetaan pelaajan henkilökohtainen vastuu golfkentän ohjeistuksen noudattamisesta.
  • suositellaan, että normaalisti yhteiskäytössä olevat välineet kuten pallokorit, golfkärryt, bunkkeriharavat tms. korvataan omilla vastaavilla. Jos välineitä kuitenkin tarjotaan yhteiskäyttöön, suosittelemme, että saatavilla on omatoiminen desinfiointimahdollisuus. Jos välineiden käyttö jätetään pelaajan omalle vastuulle, tulee asia selvästi ilmoittaa käyttäjälle ja kyltein informoimalla.
  • lipputangot, pallorännit, golfkenkien puhdistuslaitteet -ja välineet, pallopesurit, roskakorit ja penkit voidaan paikallisesti harkiten ottaa käyttöön. Tällöin käyttäjiä tulee selvästi informoida niiden käyttämisestä oman harkinnan mukaan ja muistuttaa suositellusta käsihygieniasta käytön yhteydessä ja jälkeen.
  • klubitalo ja pukuhuonetilat voivat olla auki ja suihku/saunamahdollisuus voidaan tarjota, jos tilojen säännöllisestä siivouksesta ja puhdistamisesta huolehditaan. Ohjeistuksen mukaan sellaisessa ympäristöissä, jossa kävijöitä on runsaasti, suositellaan puhdistamista 2–4 tunnin välein.
  • WC-tilat tulee siivota mahdollisimman usein päivän aikana.
  • suositellaan käyttämään digitaalista tuloskorttia esim. eBirdien kautta

Lähettänyt

Jaa: