Kentänhoitaja Mika Hokkanen on poissa

Kentänhoitaja Mika Hokkanen on poissa

 

Mika menehtyi 51-vuotiaana tammikuun lopussa. Mika oli pitkäaikainen Muurame Golfin kentänhoitaja. Itse asiassa hän oli yksi ensimmäisistä Muurame Golf Oy:n palkkaamista työntekijöistä. Mika aloitti golfkentänhoitajan työt keväällä 2002. Kesät 2003 ja 2004 Mika oli vielä määräaikaisena työntekijänä, mutta keväällä 2005 hänet palkattiin vakituiseksi työntekijäksi hyvin hoidettuihin työtehtäviin perustuen. Mika toimi kentänhoitajana yhteensä 19 golfkauden ajan. 

Mika teki työvuosiensa aikana lähes kaikkia kentänhoitoon liittyviä töitä sekä tarvittaessa myös muita tehtäviä. Päältä ajettavilla koneilla tehtävien nurmialueiden leikkuutöiden ja ilmastusten lisäksi Mika hallitsi käsikäyttöiset koneet ja laitteet. Nuorena opittuja taitoja raivaussahan ja moottorisahan käytöstä Mika käytti mielellään niin työ- kuin vapaa-ajallakin. Koneiden perushuollot ja korjaukset Mika teki myös sujuvasti. Ja tarvittaessa Mika hoiti minä päivänä tahansa rangella pallojenkeruun, jos jostain syystä ketään muuta työntekijää ei siihen tehtävään saatu. Kaikista tehtävistä lähinnä Mikan sydäntä oli kuitenkin väylienleikkuu. 

Mika oli erittäin pidetty työkaveri ja luotettava työntekijä.

Tämä muistokirjoitus on hyvä lopettaa Mikan työkaverin apulaiskenttämestari Teppo Lehtolan tekstiin, joka antaa erittäin hyvän kuvan Mikasta ja hänen luonteenpiirteistään.

 

Mikan muistolle

Ensimmäinen tapaamiseni Mikan kanssa tapahtui kymmenen vuotta sitten saapuessani kentälle töihin. Mika oli ensimmäisenä hymyillen vastassa ja antoi sen tärkeän hyvän ensivaikutelman omalla rennolla olemuksellaan. Uusien työntekijöiden kanssa Mika löysi helposti yhteyden olemalla aito oma itsensä, mihin kuului erityisesti taukotilassa kerrotut vauhdikkaat tarinat.

Kun tehtiin töitä, niin sitten niitä tehtiin. Omasta halustaan Mika saapui kesäaamuisin joskus jopa neljältä leikkaamaan väyliä ja jos näytti siltä, että meinaa päivä loppua kesken, jatkettiin töitä viimeiseen vetoon saakka ilman suurta numeroa. Väylien leikkaamisessa hän olikin mestari. Erityisesti hän osasi pysyä poissa pelaajien tieltä antaen heille pelirauhan.

Mikan mielenkiinnon kohteita olivat kaikenlaiset koneet. Uskon, että hänen haaveensa olisi ollut päästä ajamaan työkseen metsäkonetta. Lähes joka syksy keskusteltiin aiheesta ja häntä kiinnosti mennä uudelleen kouluttautumaan alalle. Suvun metsät olivat tärkeitä paikkoja liikkua eikä kantarellipaikkoja ainakaan minulle koskaan paljastettu yrityksistäni huolimatta.

Tuleva kesä tulee olemaan erilainen. Tulen kaipaamaan Mikan molempia puolia taukotilassa. Iloista tarinankertojaa kahvikuppi kädessä sekä vakavampaa Mikaa, joka ei ole saanut vielä höyryävää kahvikuppia eteensä, mutta hänen ilmeestään näkee jo, että hyvä juttu on kohta tulossa. Hän oli myös työkaveri, jonka kanssa pystyi olla myös ihan vaan hiljaa.

Onko aamukasteiseen väylänurmeen ajettu ensimmäinen veto jatkossa enää yhtä viivasuora, sen aika näyttää.

Mikan muistoa kunnioittaen,

Teppo Lehtola

 

Mikaa lämmöllä muistaen,

Muuramen Golfyhteisö

Mika Hokkanen 1970-2021.jpg

Mika Hokkanen 1970 – 2021

 

 

Lähettänyt

Jaa: