>> Tasoituskierrosten kirjaaminen ja tasoitusmääräykset
>> Tasoituskelpoisen tuloksen edellytykset ovat voimassa, jos...
>> Ohje tuloskortin palauttamiseen
>> HR (Handicap Review) - tasoituksen tarkistus
>> Linkkejä

 

Tasoituskierrosten kirjaaminen ja tasoitusmääräykset


Muurame Golf noudattaa EGA:n ja SGL:n tasoitusmääräyksiä seuraavasti soveltaen:

 1. Tasoituskierroksesta tulee ilmoittaa peliryhmälle ennen kierrokselle lähtöä. Tasoituskierroksella tulee olla merkitsijä kierroksen alusta alkaen. Pelaaja ei voi toimia itselleen merkitsijänä. Merkitsijän tulee olla jäsen suomalaisessa golfseurassa.

 2. Palautetussa tuloskortissa tulee olla pelaajan ja merkitsijän allekirjoitus, muuten kortti hylätään (vrt. kilpailussa diskaus). Suoraan NexGolf-järjestelmään syötetystä tuloskortista tulee ilmetä merkitsijän nimi ja seuralyhenne.

 3. Tuloskorttiin merkitsijän tulee merkitä, miltä tiiltä ko. pelaaja kierroksensa pelaa (rasti tuloskorttiin 1-tiin kohdalle), jotta caddiemaster voi laskea oikean SLOPE-tasoituksen.

 4. Tasoituskierroksen voi pelata myös 9-reikäisenä seuraavin ehdoin (sallittu vain, jos tasoitus on 4,5 tai enemmän): Yhdeksänreikäiseksi tasoituskierrokseksi hyväksytään aina kyseisen päivän ensimmäinen yhdeksän reiän suoritus, joka ei saa olla osa 18 reiän kierrosta. Pelaaja ei siis voi parantaa tasoitustaan (9-reikäisellä kierroksella) päivän toisella kierroksella tai päättää, että tasoituskierroksena toimii hänen pelaamansa 18 reiän kierroksen toinen yhdeksän reiän lenkki. Päivän aikana voi pelata vain yhden 9-reikäisen tasoituskierroksen. Poikkeuksena kilpailut.

 5. Ulkomaan kierrokset hyväksytään tasoituskierroksiksi ainoastaan tasoitustoimikunnan harkinnan mukaan. Ulkomailla pelattuja kierroksia voidaan hyväksyä pääasiallisesti niissä tapauksissa, jos pelaajalle ei tulisi muuten tarpeeksi tasoituskierroksia Suomesta. Ja joko pelaajan pelitasoitus tai pelatun lyöntipaikan cr- ja slope-luvut pitää olla tiedossa, jotta tasoituskierros voidaan laskea ja syöttää koneelle. Kierroksen pitää täyttää tasoituskierroksen vaatimukset.

 6. Mikäli pelaaja pelaa omaa tasoitustaan paremman kierroksen ja kierros on pelattu golfin sääntöjen mukaisesti, pelaaja voi aina jättää kortin caddiemasterille laskettavaksi tai syöttää NexGolf-järjestelmään. Kortissa tulee olla kuitenkin tarvittavat merkinnät ja kierroksella on oltava merkitsijä.

 7. Suurimmasta osasta vieraskentillä pelatuista kilpailuista tulee automaattinen tasoituspäivitys NexGolf-ohjelmiston välityksellä. Jos osallistut vieraskentällä pelattavaan kilpailuun, varmista kuitenkin paikalliselta caddiemasterilta, että päivittävätkö he automaattisesti kilpailutulokset meille. Kaikki kun eivät sitä valitettavasti vielä tee. Jos eivät, tulee sinun itse huolehtia tasoitusmuutoksestasi (joko toimittamalla kilpailukortti tai sen kopio tai tuloslista tänne meille)

 8. Pelaaja vastaa viime kädessä itse siitä, että hänen tasoituksensa on oikea ja ajan tasalla. Jokainen voi tutkia omaa tasoitushistoriaansa NexGolf-järjestelmässä. Kirjaudu omilla tunnuksillasi ja valitse valikosta kohta "omat jäsentiedot" ja sieltä ”tasoitushistoria” -välilehti, jossa näet listauksen tasoituskierroksistasi. Palauttamiasi kortteja pääset katsomaan tarkemmin kohdasta "syötä ja tarkastele tuloskortteja > "omat harjoitus ja tasoituskierrokset" (myös kilpailukierrokset eritelty)

 9. Jotta pelaajan virallinen EGA-tasoitus on voimassa myös seuraavan kauden alussa, pelaajan on toimitettava kotiseuraansa vähintään neljä tasoitustulosta.

 10. Pelaaja, joka mielestään pelaa huomattavasti liian alhaisella tasoituksella (esim. palaa lajin pariin pitkän tauon jälkeen), voi esittää tasoitustoimikunnalle pyynnön uuden tasoituksen laskemiseksi perustuen kolmen viimeksi pelatun tasoituskierroksen perusteella lasketuksi.

Muurame Golf - Tasoitustoimikunta 8.3.2016

 


Tasoituskelpoisen tuloksen edellytykset ovat voimassa, jos...

 • Pelikierros on pelattu mitatulla kentällä, jonka kokonaispituus 18-reikäisellä kentällä on vähintään 2750 m, ja 9-reikäisellä kentällä 1375 m
 • Golfliitto on arvioinut kentän USGA Course Ratingin mukaisesti
 • Kentän pituus poikkeaa enintään 100 metriä mitatusta kentästä 18-reikäisellä kentällä, tai 50 metriä 9-reikäisellä kentällä
 • Tiimerkit, jotka määrittelevät tiiauspaikan (golfsäännöt, kohta määritelmät), on asetettu määräysten mukaisesti
 • Pelikierros on pelattu R&A:n hyväksymien golfsääntöjen mukaisesti
 • Pelimuoto on joko lyöntipeli, Par tai Stableford (pistebogey) täysin pelitasoituksin
 • Tuloksen on tuloskorttiin kirjannut merkitsijä, jonka pätevyydestä voi ao. seura päättää (Muurame Golfissa riittää jäsenyys suomalaisessa kotiseurassa).

 

Muistettavaa

 • Pelaajan tasoituksen laskiessa tasoitusryhmästä toiseen muuttuu käytettävä kerroin heti kun tasoitus tulee toiseen tasoitusryhmään. Tasoitusryhmään 1 pääsee ainoastaan virallisessa kilpailussa pelatun tasoituskierroksen perusteella.
 • Tasoitusryhmissä 2-6 hyväksytään myös yhdeksän reiän tulos.
 • Kaikkien Golfseuran vastuulla olevien kilpailujen tulos vaikuttaa tasoitukseen, jollei toisin ole mainittu.

 


Ohje tuloskortin palauttamiseen


Tasoituskortit voit toimittaa seuraavasti:

 1. Syöttämällä tasoituskierros omatoimisesti NexGolf –järjestelmään.
 2. Jättämällä ne klubilla caddiemasterille tai terassilla olevaan ”TULOSKORTIT”-laatikkoon
 3. Postitse osoitteella Muuramen Golfseura ry, PL 16, 40951 Muurame (kuoreen merkintä ”tuloskortit”)
 4. Skannattuna sähköpostin liitteenä osoitteeseen tuloskortit@muuramegolf.fi

 

Kun jätät/lähetät tuloskortin caddiemasterille tulee sinun huomioida seuraavat asiat:

 1. Kortti tulee olla täytetty selvällä käsialalla (jos toimitat kopion kortista, tarkista että kirjoitusjälki on yhä selvästi luettavissa)

 2. Hyväksymme ainoastaan alkuperäisen kortin tai sen kopion (HUOM! netissä täytetyt pistebogeylaskurit yms. omat taulukot eivät kelpaa tasoituskorteiksi)

 3. Tuloskortit tulee toimittaa aikajärjestyksessä eli et voi palauttaa vanhempia kortteja kuin viimeeksi palauttamasi (eli et voi syksyllä enää palauttaa keväällä pelattuja kortteja, jos olet välissä jättänyt tasoituskortteja kesän aikana pelatuista kierroksista). Huolehdi siis, että toimitat tuloskortit mahdollisimman nopeasti pelatun kierroksen jälkeen. Tasoituksen tulee olla ajan tasalla, varsinkin jos osallistut kilpailuun.

 4. Suurimmasta osasta vieraskentillä pelatuista kilpailuista tulee automaattinen tasoituspäivitys NexGolf-ohjelmiston välityksellä. Jos osallistut vieraskentällä pelattavaan kilpailuun, varmista kuitenkin paikalliselta caddiemasterilta, että päivittävätkö he automaattisesti kilpailutulokset meille. Kaikki kun eivät sitä valitettavasti vielä tee. Jos eivät, tulee sinun itse huolehtia tasoitusmuutoksestasi (joko toimittamalla kilpailukortti tai sen kopio tai tuloslista tänne meille)

Kortista (ja varsinkin sen kopiosta) tulee ilmetä ainakin seuraavat asiat:

 • millä kentällä kierros on pelattu (ota kopio tuloskortin molemmista puolista tai kirjoita käsin kopioon mikä kenttä on kyseessä)
 • miltä tiiltä kierros on pelattu
 • pelaajan nimi selvällä käsialalla
 • päivämäärä
 • pelaajan että merkkaajan allekirjoitukset

 

Muista myös:

 • Tuloskortin ensimmäinen rivi on tarkoitettu pelaajan lyöntejä varten, tarkistathan että lyönnit on merkattu oikealle riville. Jos jostain syystä merkkaaja on merkinnyt lyönnit poikkeavalle riville, tulee se ilmetä tuloskortista SELVÄSTI

 • Emme lähetä automaattisesti sähköpostiviestiä tasoitusmuutoksista. Ajantasalla olevan tasoituksen voi jokainen jäsen tarkistaa itse NexGolf-järjestelmästä

 


HR (Handicap Review) tasoituksen tarkistus

HR korvaa vuositarkastuksen (AHR). Tasoituksen tarkastus tehdään lähtökohtaisesti aina vuoden vaihteessa. Se voidaan myös tehdä kesken kauden esim. jos pelaajalle ei ole voitu tehdä tarkastusta vuoden vaihteessa, koska hänellä on ollut liian vähän tasoitustuloksia tasoitusrekisterissään. Pelaaja voi pyytää tarkastusta tasoitustoimikunnalta, mutta tasoitustoimikunnalla on aina oikeus tehdä tarkastus pelaajan tasoitukselle.

Tasoituksen tarkastuksessa lasketaan viimeisen 12 kk aikana tehdyt tulokset. Tasoitustuloksia tarvitaan vähintään 8 kappaletta. Tasoituksen tarkastuksella voi tasoitus muuttua entisen kahden kokonaisluvun sijaan seuraavasti:

Tasoitusryhmässä 1 : ±1 lyöntiä
Tasoitusryhmässä 2 : ±2 lyöntiä
Tasoitusryhmässä 3-5 : ±3 lyöntiä

>> Golfliiton tiedote tammikuu 2017 tasoituksen vuositarkastuksesta (HR-tiedote)

Lisälukemista: EGA Handicapping System

 


Linkkejä

>> Pistebogeylaskentaohjeet ja tasoitusryhmät 

>> Tasoitustilastot

>> Golfliiton tasoitusjärjestelmä

>> EGA Handicap System

>> EGA 2016 Handicap System Manual

 

TUTUSTU PALVELUIHIMME! 

Tarjolla golfopetusta, monipuoliset harjoitusalueet sekä kodikkaasta klubitalostamme löytyvät klubiravintola, pro shop sekä wc- ja pukeutumistilat miehille ja naisille. 

>> LUE LISÄÄ

 

ETSITKÖ TÄTÄ? 

Jos et löytänyt etsimääsi, niin...

>> KLIKKAA TÄSTÄ


 Kyllä, nopeasti
 Kyllä, pienen etsinnän jälkeen
 En löytänyt